Annons från InnovDr AB

Få snabb hjälp och recept för din urinvägsinfektion hos Urinkollen, kostnadsfritt för patienten

Upplever du sveda när du kissar, har ont eller är ständigt kissnödig? Då kan du ha fått en urinvägsinfektion, en infektion som är mycket vanlig hos kvinnor. Nu kan du snabbt få läkarhjälp och recept via nättjänsten Urinkollen.se så att du slipper smärta och obehag och snabbt blir av med infektionen.


Över hälften av alla kvinnor i Sverige drabbas någon gång av en nedre urinvägsinfektion, en ofarlig infektion som kan kräva antibiotikabehandling för att komma tillrätta med symptomen. Så många som 30 procent får dessutom en ny infektion inom ett halvår från den första infektionen. Kvinnor drabbas oftare än män och infektionen är vanligast hos yngre kvinnor och kvinnor över 50 år. Så om du har ont när du kissar, får täta trängningar som gör att du måste gå på toaletten ofta, känner dig frusen och eller har ont i nedre delen av buken så är det troligtvis en urinvägsinfektion du har fått. Nu kan du som upplever dessa symptom snabbt få ett utlåtande och hjälp av Urinkollens läkare via nätet och slipper ta dig till en vårdcentral.

– Urinvägsinfektion är ett mycket vanligt problem idag, och över 90 procent av de kvinnor som tror att de har en infektion har rätt. För flera, cirka 30 procent, går infektionen över av sig själv utan behandling efter en vecka. För många kan det ibland kännas som att man kissar knivar och då är det rimligt att man får behandling med antibiotika för att lindra besvären och få bort infektionen. Vi erbjuder Sveriges ledande tjänst för urinvägsinfektion och ger kvinnor möjlighet att snabbt få hjälp direkt i mobilen, paddan eller datorn, berättar Matilda Lundblad, specialistläkare i allmänmedicin samt grundare och VD för Urinkollen.

Genom vårdbesöket hos Urinkollen.se är det kostnadsfritt att få recept av läkare och du loggar lätt in på urinkollen.se med ditt bank-id och svarar på några medicinska frågor som blir bedömda av en legitimerad läkare. Du får sedan ett recept skickat till dig inom 30 minuter de gånger läkaren bedömer att det behövs. Recept kan du sedan hämta ut på valfritt apotek. När du väl börjar din behandling minskar symtomen vanligtvis redan efter några timmar.

– Inga urinprov är nödvändiga vid typiska symptom för en nedre urinvägsinfektion och hos oss får du samma vård som om du skulle ta dig till din vårdcentral. Vi tror att det underlättar för många att snabbt få hjälp via nätet, man slipper dessutom utsättas för annan smitta vilket kan hända vid fysiska besök på vårdcentralen. All kommunikation och lagring av uppgifter på Urinkollen.se omfattas av samma sekretessregler som på din vårdcentral och ingen utomstående kan komma åt din information, säger Matilda Lundblad.

Läs mer om Urinkollen.se här